Metorika 1on1

- egyéni retorika képzés Szűcs Gergellyel

Minden nap meg kell győznünk másokat

Klasszikus megközelítés egy klasszikus kihíváshoz

Előadásra, műsorra, történetmesélésre készülsz és szeretnél megfelelően hatni az érzelmekre? Munkahelyi, vagy magánéleti feszültséget tapintottál ki? Úgy érzed, fontos lenne, hogy megfelelően érvelj, kezeld a konfliktusokat és adj visszajelzést? Eljött az ideje, hogy mélyebb önismeretre tégy szert és meggyőző portfólióval, énmárkával lépj szintet?

A legtöbb kommunikációs iskola ezeket külön területként értelmezi, azonban a retorika és a nyugati civilizáció egyik alap figurája ezek párhuzamos fejlesztésére bíztat minket. Ezért a Metorika 1on1 foglalkozást úgy fejlesztettük ki, hogy fej-fej mellett haladjon a meggyőző erőd 3 alapvető területe. A tréning során az elmúlt 2500 év nagy gondolkodóiból merítünk, így a filozófia, pszichológia és marketing kereszteződésében a következőket fejlesztjük tovább:

Ha szeretnél egyéni retorika tréningen részt venni, vagy más ötleted támadt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ethos - Hiteles vagyok-e a közönség szemében?

Minden kommunikációs aktust megelőz a hírnevünk, a reputációnk. Nem elég érvekkel és történetekkel készülni. Ha biztosra akarunk menni, tisztában kell lennünk azzal, hogyan észlel minket a közönségünk. A portfóliónk alapján mennyire tűnünk szakmailag felkészültnek? Az énmárkánk alapján mennyire tűnünk megbízható, erkölcsileg stabil karakternek? A stílusunk alapján jóindulatúnak érez-e a közönség? Az Ethos fejlesztése érdekében önismereti gyakorlatokon, motivációelméletekre épülő játékokon megyünk keresztül, hogy hiteles, önazonos kommunikátorként nézz szembe a kihívásaiddal.

Pathos - Érdekel-e bárkit az, amit mondok?

Hiába a racionális meggyőzés, az adatokkal, táblázatokkal, érvekkel alátámasztott mondanivaló, végső soron az érzelmeink döntenek. Ennek semmi köze a személyiségtípusokhoz, egyszerűen csak így vagyunk drótozva. A limbikus agyunk felel a viselkedés irányításért és a döntéshozatalért, így ha valóban meggyőzőek szeretnénk lenni, ideje megfűszerezni a mondanivalónkat. Előadástechnikák, történetmesélési eszközök kerülnek elő, melyek egyetlen célt szolgálnak: a kedélyek borzolásával érdekfeszítővé tegyük a kommunikációdat.

Logos - Érthető-e, amit mondok?

A racionális meggyőzés, az érveink, gondolataink strukturáltsága nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy egyáltalán esélyt adjunk magunknak a meggyőzési kísérleteinek során. Az asszertivitás értéke köré épülő Logos részben visszajelzést adó technikákkal, érvelési és konfliktuskezelési gyakorlatokkal készülünk fel a következő kommunikációs kihívásod megtámogatására.

A tréning felépítése

Néhány fontos információ, hogy eldöntsd, neked való-e a tréning

A Metorika 1on1 egy 10 hetes tréning, ahol 60-90 perces foglalkozásokon keresztül fejlesztjük az önismeretedet és kommunikációs készségeidet annak érdekében, hogy felkészülten nézz szembe a következő kommunikációs kihívásoddal és saját magaddal.

Nemcsak az aktusra készülünk, hanem folyamatosan szem előtt tartjuk a saját énmárkád gondozását, hogy a tréning után a prezid, pitched és stílusod mellett a különböző elérési felületeid is fejlődhessenek tovább. Magyarul vagy angolul, személyesen vagy online dolgozunk, amelyikre neked szükséged van. Bármilyen kihívással, nehézséggel nézel is szembe, biztosan szükséged lesz arra, hogy meggyőző légy.

Kérdezz-felelek

Ha személyesen veszel részt a tréningen, akkor a Deák Ferenc tér közelében történik a foglalkozás. Ha külföldön élsz, vagy más okból elképzelhetetlen a személyes találkozó, akkor ZOOM-on tartjuk az alkalmakat.

Hol önismereti, prezentációs technikai kártyákat használunk, hol pedig Apple TV segítségével vetítem ki neked a különböző gyakorlatokat, amiket te igény szerint tudsz másolni, átalakítani. A tréninganyagot minden esetben megkapod PDF-ben.

Ha szeretnél egy olyan megközelítéssel fejlődni, ami több tudományterületből, képzési stílusból merít, hiszen a Metorika 1on1 váltogat coaching, tréning és oktatás között. Ha fiatal, közvetlen szakember társaságában szeretnél fejlődni. 89-es születésű tréner vagyok, aki párhuzamosan dolgozik együtt cégvezetőkkel, egyetemi hallgatókkal és közszereplőkkel. Fesztelen, mégis következetes tréninget ígérek, ahol magad lehetsz.

Ha úgy érzed tökéletes vagy, mindent tudsz magadról és a kommunikáció tudományáról, illetve ha nem mersz megnyílni és önreflektálni. Ez ugyanis nem sima tanóra, ahol elméleteket tanulsz meg és gyakorlatokat végzel. Itt az attitűdöt is vizsgáljuk, fejlesztjük.

Ha már irónia, érzem én is annak az ellentmondását, hogy az előadásaim lazaságának kiemelése után az interdiszciplináris megközelítés a másik, amin keresztül ajánlani szeretném magam. Mégis fontosnak tartom kiemelni, hogy milyen sok terület kereszteződésében állva hozom kérdéseimet, következtetéseimet. Filozófia, pszichológia, kommunikációelmélet, coaching és megannyi más szakterület találkozása adja a Metorika előadások lényegét.

A coach kísér téged, úgy hiszi, benned van a tudás. Én egy kialakított akadálypályára állítalak rá, eszközöket tanítok meg neked, hogy meggyőzőbb legyen az önkifejezésed. Ha úgy érzed coachingra van szükséged, nézd meg Karóczkai Adrienn ego-kezelési foglalkozását.

Ha úgy érzed, eljött az idő, hogy szintet lépjen az önkifejezésed, vegyük fel a kapcsolatot!

Visszahívási adatok
Miben segíthetek?
Honnan hallottál rólunk?
Részletek